Main Logo

De volle smaak van het ei gaat perfect samen met de frisse, aardse smaak van de asperges. Door toevoeging van het zuur en de verse peterselie, kunnen we voldoende frisheid toevoegen om van de aardappelen en het ei samen, geen zwaar gerecht te maken. Elke hap wordt door de frisse smaak van de kappertjes, een hap vol smaak.

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • Voor 4 personen
  • Voor 6 personen

Bereiding

Kook de aardappeltjes gaar in de schil. Giet af en koel onder koud water.

Breek het onderste van de asperge af en snij de
asperges in 2 in de lengte.

Snij de aardappeltjes in 4.

Verwarm de hoeveboter in een steelpan en
bak er de groene asperges in. Kruiden met peper en zout.

Snij de peterselie zeer fijn.

Plet de eitjes in een kommetje. Maak er geen puree van,
maar behoud mooie stukjes. Dit kan je doen met een pureestamper.

Voeg de gesmolten boter en peterselie toe.

Kruid met peper en zout en wat nootmuskaat.

Serveer de groene asperges en aardappel met de mimosa.