Eigeel geeft een volle, romige smaak in de mond. Gerookte zalm en avocado complementeren dit mondgevoel mooi, terwijl de aciditeit van de gepikkelde rode uitjes mooi breekt door dat romige, zodat je bij elke hap terug het ei ten volle proeft.
Ingrediënten
Bereiding
De gepikkelde uitjes
Breng de suiker samen met de azijn en water al roerend
aan de kook. Snij de uitjes in dunne halve maantjes en leg ze in
een kommetje. Overgiet de uitjes met de hete vloeistof en
laat volledig afkoelen.
Plet de avocado met een vork en besprenkel met
citroensap tegen het verkleuren en om een lekker zuurtje
toe te voegen. Kruid af met peper en zout. Werk af met dille.
Snij de radijs in zeer dunne plakjes.
Grill het brood kort zodat het lekker krokant is.
Smeer een rijkelijke laag avocado op het brood.
Plaats enkele sneetjes gerookte zalm bovenop.
Werk af met de radijsjes en gepikkelde rode uitjes
Snij het eitje in dunne plakjes en beleg het brood rijkelijk.