Main Logo

Tonijn wordt de steak van de vissoorten genoemd, deze lekkere, volle smaak gaat uitstekend samen met de romige, gemarineerde eitjes. Door de eitjes te marineren in oosterse ingrediënten leggen we mooi de umami link met de gebakken paksoi. Het romige van de mayonaise complementeert mooi het romige van het ei, het pikante van de wasabi geeft een leuke extra toets.

Ingrediënten

  • Voor 2 personen
  • Voor 4 personen
  • Voor 6 personen

Bereiding

Breng het water samen met de mirin en de sake aan de kook.
Laat de mengeling wat afkoelen. Marineer de gepelde eieren
gedurende 2 à 3 uur in de marinade. Je kan de marinade tot
24 uur in de koelkast laten.

Snij de paksoi in grove stukken. Bak in olijfolie beetgaar.
Kruiden met peper en zout.

Bak de tonijn (gekruid) aan alle zijden op hoog vuur.
Laat de tonijn rauw in het midden.

Bak de spinazie kort op in wat olie.
Kruiden met peper en zout.

Meng de mayonaise met de wasabi.

Snij het eitje in 2 en dresseer een mooi bord.